Stoflitz Dóra 2020.01.11-én megkezdte 3 hónapos Erasmus Pro gyakorlatát Berlinben.

2020.1.11.

Stoflitz Dóra 2020.01.11-én az „art’otel Berlin”-ben kezdte meg a hosszú mobilitását.
A szobájában nemcsak német szótár, hanem otthonról hozott kabala is van.

Dóri már reggeliztet nagy örömmel…

A két ErasmusPro-ban részt vevő diákunk, Annamária és Dóra felfedezték a „Budapester Straße-t” Berlinben.

2020. 01. 24.: Dóri beszámolója

„Január 24-én volt a tavalyi év, évértékelő rendezvénye. 4 berlini szálloda(cégen belül) vett részt az eseményen, ahol Annamarival is összefutottam egy kép erejéig, aki a Park Plaza hotelban teljesítette mobilitását. 
Este 6 órától kezdődött a buli. Én aznap dolgoztam 1/2 4-ig, nagy kapkodások után el tudtam indulni 6 után két kollégámmal, az F&B vezetővel, Jeannette-tel és a Housekeeping vezetővel, Beate-val. 
Ahogy megérkeztünk a helyre, egy hölgy fogadott minket, húznunk kellett egy papírt, amin egy szám szerepelt. (Vacsora után tombolahúzás volt). A vicc, hogy sikerült vakon kihúznom a saját szobaszámomat. A kollégáim egész este azzal szívattak, hogy kezdők szerencsére, ha megnyered vele az ajándékot akkor felezünk stb….
A vacsora 8 órától volt, svédasztalos megoldással. Nagyon finomakat ettünk, a végén természetesen a csokis süti nem maradhatott el. 
Vacsora után jött az este fénypontja, a kicsit unalmas ‘év értékelés’. Egy ceremóniamester kicsit feldobta a hangulatot kérdéseket tett fel, mint például a 4 hotel közül melyiknek van a legtöbb szobájuk? stb. Majd a végén mindegyik hotel megajándékozta az „év dolgozóját”, aki nálunk Jeanette lett.
Az este során végig DJ játszott, mai és régebbi zenéket. A tombolát is kihúzták, pechemre a 111-es szám lett a nyerő. 
Nem maradtam sokáig, mert nagyon fáradt voltam. De örültem, hogy részt vehettem és meghívtak a céges bulira, mert első héten még úgy volt, hogy aznap este a hotelban dolgozom.”

2020. 01. 27. TimeRide Berlin -Dóri beszámolója

„Január 27-én három kollégámmal elmentünk „TimeRide-ozni”. Talán az előző napon derült ki, hogy én is megyek. A reggeli meetingen szóltak, hogy holnap megyek a TimeRide-ra. Én meg néztem, mit Rozi a moziban, nem tudtam semmit se. Mint kiderült, valaki felírt a listára, bár azóta se tudom, hogy ki volt de nagyon örültem neki.
TimeRide lényege, hogy tematikusan és VR szemüveg segítségével bemutatja a régi Nyugat/Kelet Berlin életet.
Több céggel együtt egy zártkörű rendezvényen vettünk részt. Snack-kel és régi retro üdítőkkel vártak minket. Elmesélték az egész TimeRide ötletet, megvalósítását és a VR szemüveg szerepét.
 Még nem is tudtuk mi vár ránk, csak ez a nagy bejárati ajtó fogadott minket. A túra közel 45-55 perc volt. 
Az ajtó mögött mindenki megízlelhette milyen is volt az élett itt 1980 környékén. 
Az első szobában egy 10 perces kisfilmet néztünk meg, Kelet és Nyugat Berlinről. Engem teljesen lesokkolt, hogy milyen élet volt a nyugati oldalon. Punk korszak, bulik stb..és ezidőben Keleten a szocializmus, mindenki a kis búrájában él. 
A következő teremben 3 ember mesélte el az életét, ami nem volt piskóta egyiknek sem. Az egyik úriember nyugaton élt, de a felesége keleten. Nem tudtak egymással találkozni, csak ha külföldre utaztak. 
Végezetül egy újabb szobába vezettek át, ami úgy nézett ki, mint egy busz. Le kellett ülnünk valahova és felvenni a VR szemüveget. A szemüveggel egy virtuális utazást éltünk át Nyugatról Keletre buszozva ugyancsak egy virtuális buszsofőrrel. 
Ki kellett választanunk egy narrátort, az előző 3 ember közül. Ő mesélt végig az utazás során. Nagyon megrázó volt, de egyben nagyon érdekes is, ahogy megállt a busz a határnál és jöttek a rendőrök ellenőrizni. Mindenhol csak trabantot lehetett látni, tüntetéseket. Szemét alig volt, ellentétben Nyugattal.
Mindenkinek tudom ajánlani ezt a programot! „

2020. 03.02. Kirándulás Lübeckbe

Stoflitz Dóra lübecki kirándulásán készültek ezek a fotók.
„Ha már Lübeck, akkor a lübecki marcipánt kötelező megkóstolni.” írta Dóra.
Reméljük, hogy lesz erre még lehetőségünk!