2019. 08.05-11.04. Erasmus Pro: a 3 hónapos szakmai gyakorlat Németországban: Harsányi Annamária

2019. augusztus 02.

Az ErasmusPro program keretében Harsányi Annamária augusztus 5-én elindult 3 hónapos szakmai gyakorlatra Németországba, Bad Sachsába.
Az utolsó felkészítés, egyeztetés pillanatai  az iskolában.

2019. augusztus 20.

Hírek érkeztek Annamáriától:

„Kedves Tanárnő!
Megelőzött, a napokban akartam jelentkezni.
A szállásom tetszik, már egész belaktam. Azt hiszem, az első levelemben említettem, hogy másik lakást kaptam, ami sokkal hiányosabb volt, mint a másik, de Frau Schalk két napon belül szinte minden kérésemet teljesítette. (Már másnap, amikor is szabadnapom volt, a megbeszélésről úgy jöttem el, mintha bevásárolni mentem volna, annyi mindent kaptam.) Egyedül a mosás kérdését tudtam csak ma megbeszélni vele, mivel itt nincs névvel ellátott mosógép, és a lakásban sincsen. De arra is találtunk megoldást.
Hallgatásom oka az volt, hogy rögtön 9 napot dolgoztam egymás után, reggel is és este is dolgozom, többször úgy, hogy tovább is maradtam,amit azért vezettünk, bár nem tudom, ez elszámolásra kerül-e valahogy (ennek oka, szerintem, hogy igen kevesen vagyunk, részben betegségek, részben a szabadságok miatt, és jól jön a segítség, főleg esténként). De utána kettő szabadnapom volt egymás után. A következő pénteken lesz. Ettől kicsit fáradt vagyok, de egyébként jól vagyok.
Frau Schalk nem túlzott, mikor a megbeszélés után azt mondta, hogy nagyon örültek a többiek, mikor megtudták, hogy jövök és alig várták, hogy megérkezzek. Tényleg nagyon kedvesen fogadtak és tényleg örültek, hogy itt vagyok.
Sok az újdonság, hiszen még mindig újul, szépül a szálloda, de hamar beleszoktam az új rendszerbe. Többnyire ugyanazt csinálom, bár többet vagyok vendégek között, veszek fel reggel rendelést, illetve ma második napja a reggeli idején én voltam, aki a büféért volt felelős (italok feltöltése, kávék készítése, a konyharész rendbentartása). 
Már két hét alatt többen is dicsérték a németemet, de még mindig sok problémát okoz, hogy nem mindent értek meg, mert ismeretlenek a szavak. De igyekszem, és amint kicsit jobban ki tudom magam pihenni, megpróbálok szavakat tanulni.
Nem tudom, kik voltak a diákjai? A Service Teammel is dolgoztak? Sok új arc van, ez kétségtelen, de akik szintén diákok, azoknak egy részével tavasszal is találkoztam. Nem nagyon tudom, mi lehetett az oka, lehet, nem végezték jól a nekik kiadott feladatot, vagy nem tudom.
Szeretném megnyugtatni a Tanárnőt, hogy bár ismer annyira, hogy lelkiismeretes vagyok, de igyekszem nem okot adni a panaszra. Sőt, pont ma reggel kaptam dicséretet Frau Oelkerstől (!), és köszönte a munkámat.
Nagyon kedves, ahogy ő is és Herr Oelkers is benne vannak a szálloda mindennapi életében, sokat látom őket akár a vendégek között is, de közöttünk is. Herr Oelkersnek pl mindig van valami jótanács a tarsolyában, mit hogyan csináljunk.
Egyelőre ennyit tudok mondani, ha valami eszembe jut, akkor azt megírom később.
További szép napot kívánok!
Üdvözlettel;
Annamari”

2019. szeptember 25.

Annamária Bad Sachsa-ban készítette a felvételeket, egy turizmussal kapcsolatos rendezvényen, amelyen a Romantischer Winkel szálloda is képviseltette magát.

2019. október 15.

Harsányi Annamária az ErasmusPro-ban szép  a kirándulást tett, a Harz hegységbe , a Brocken hegyet mászták meg három munkatársával együtt, és nézték meg a naplementét (1142 m) magasban.
A munkáról is készített pár képet. Az étterem felújítása hamarosan befejeződik. A képek az új Winkestuble-ben készültek, a termet Annamária  terítette  meg. Továbbá látható, hogy már a  RoWi új egyenruhájában van, amit kb 3 hete kaptak.

2019. október 25.

Képeslap érkezett Annamáriától:

2019. november 6.

Annamária búcsúzik…