Orosz – német – olasz – hogy mi a közös ebben a három európai nyelvben? Számunkra az, hogy a rákóczis diákok életében és tanulmányaiban napi szinten jelen vannak a második idegennyelv órákon. A 480 nappalis diákunk fele olaszul, 1/4 része oroszul illetve németül is tanul.

Tavaly a Festival d’Italiano szervezése adta az ötletet, hogy további lehetőségeket teremtsünk diákjainknak arra, hogy az angol mellett a második idegennyelvként tanult nyelveken is összemérhessék tudásukat.

A megrendezett házi versenyekkel egyrészt hagyományt szeretnénk teremteni, másrészt motiválni a diákjainkat, arra, hogy időt és energiát nem sajnálva fejlesszék idegennyelvi ismereteiket.

2024.02.26-27. – OROSZ KULTURÁLIS NAPOK

– rövid betekintés az orosz kultúra érdekességeibe (ppt, zene, videó). Az orosz nyelvet tanuló csoportok oroszul és magyarul tartanak előadást saját évfolyamtársaik részére (az előadás tartalmat a diákok fordítottak magyar nyelvre).

2024. 03.08. – Német háziverseny –  a 9.-11. évfolyam németes tanulói közül közel 50 diákot /14 csapatban/ megmozgató német vetélkedő. Minden diák lelkesen vett részt a friss /fiatalos /kreatív feladatokban.

1.helyezett : Kocsis Gergő /Nánási Bálint /Pataki Tamás (10.a)
2. helyezett : Ficsor Laura/Prisztóka Dóra(11.c)
3.helyezett (holtversenyben) :
– Venczel Viktor /Tóth Gergely (11.c)
– Juhász Bálint /Klánicza Bence/Udud Szonja (11.a)

2024. 03. 22. – Festival d’Italiano országos olasz nyelvi találkozóra Debrecenbe utazott egy 4 fős csapat, ahol a 11.a diákjai felkészülten és vidáman vetélkedtek a kultúrtörténeti kategóriában.

Ezek a versenyek nem jöhettek volna létre kollégáink lelkesédese és szervező munkája nélkül. Köszönet Oxana Jegonyán, Marosi Kinga, Darnot Anna, Sági Andrea és Lehoczky Ágnes tanároknak.