1990. óta számos országban ünneplik az Idegenvezetők Világnapját, amely némely európai fővárosban, így Budapesten is több napos ünneppé fejlődött.

Ezeken a napokon az idegenvezetők társadalmi munkában mutatják be fővárosunkat, varázsolják a hétköznapokban oly sokat rótt utcákat emberközelivé, megmutatva múltját és jelenét, kultúráját és értékeit. Az esemény alkalmával számtalan múzeum és intézmény nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt és egyre többen csatlakoznak érdekes attrakciókkal, lehetővé téve a betekintést fővárosunk rejtett kincseibe.

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából 2020. február 25-én az érdeklődők, on-line konferencián vehetnek részt. A programok információi és a regisztrációs felületek folyamatosan feltöltésre kerülnek a www.bkik.hu oldalra, kérjük, kísérjék figyelemmel.

A II. Rákóczi Ferenc Technikum idegenvezető osztálya a Belvárosi Plébániatemplom, Pest legrégebbi templomának a tornyából nézhették körbe a várost, a turisztikai szervező osztály 2 csoportra bontva mászta meg a Gellért-hegy lejtőit a szikrázó februári napsütésben. Útjuk során csodálatos panoráma terült el a lábuk alatt és játékos feladatokat megoldásával töltötték hasznosan a gyakorlati órát.